Pagina wordt geladen...

 

Pastoraat

Ben jij vastgelopen in je geloof? Wil je wel geloven, maar lukt het je simpelweg niet omdat je teveel hebt meegemaakt? Zit je hoofd vol met waarom-vragen? Of wil je gewoon je geloof verdiepen maar lijkt het alsof iets je tegenhoudt om voluit te geloven?

Iedere christen worstelt zo nu en dan met het geloof en met God, met vragen, met het tijd nemen voor God. Ook je geloofsleven kent ups en downs. Maar als de downs de overhand nemen en je er alleen niet meer uitkomt, vraag dan hulp!

In een pastoraaltraject gaan we samen op zoek naar Gods wil met jouw leven. Al biddend en met de Bijbel open, gaan we stap voor stap op zoek naar hoe jij opnieuw je vreugde in God kan vinden (Filippenzen 4:4). Ik loop graag een stukje met je mee tot je weer genoeg bagage hebt om zelfstandig, in afhankelijkheid van God, verder te gaan.

Wil je hier meer over weten? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik ontmoet jou graag persoonlijk.

Pastoraat - voor wie en waarvoor?

Bij pastorale begeleiding kun je denken aan problemen als:

  • Angst en bezorgdheid
  • Een negatief zelfbeeld
  • Geloofsonzekerheid
  • Huwelijks- en relatieproblemen
  • Identiteitsvragen
  • Neerslachtigheid en depressie
  • Schuldgevoelens

Ook wanneer je niet gelovig bent, maar wel op zoek bent naar de zin van het leven of geïnteresseerd bent in het christelijk geloof, ga ik graag met je in gesprek.

Alleen vrouwen en echtparen

Omdat deze begeleiding soms best intensief kan zijn, begeleid ik alleen vrouwen of echtparen. Daarnaast ben ik er alert op wanneer doorverwijzen naar andere hulp wenselijk of noodzakelijk is. Denk aan de huisarts of andere specialisten in geestelijke verzorging. Ik kan je daarin helpen de juiste contacten te leggen.

Het traject

Een traject bestaat uit een kennismakingsgesprek, en als het klikt, ten minste vijf gesprekken. Afhankelijk van de voortgang of noodzaak, kan dit altijd verlengd worden.

Vergoeding

Voor deze zorg is vaak geen vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk. Wel kan in sommige gevallen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) bijgedragen worden. Ook kun je wellicht vanuit de kerk een diaconie-bijdrage krijgen.

De Bijbel staat centraal in de pastorale begeleiding
De Bijbel staat centraal in de pastorale begeleiding

Contact opnemen

Stuur mij een bericht via het contactformulier. Een e-mail sturen of bellen mag natuurlijk ook.

Intake

We plannen een intakegesprek waarin we persoonlijk kennismaken. Tijdens dit gesprek luister ik naar je hulpvraag en stel ik je verdiepende vragen. Het doel van dit gesprek is dat ik je hulpvraag begrijp. Aan de hand daarvan komen we samen tot een voorlopige analyse. Als ik denk dat ik je niet kan helpen, zal ik je dat ook aan het eind van dit gesprek eerlijk laten weten.

Gesprekken

Als we na het intakegesprek er beiden over eens zijn dat het zinvol is om een traject aan te gaan, spreken we in eerste instantie af om nog vijf keer een gesprek in te plannen. In deze fase van het traject werken we de analyse verder uit, en gaan we aan de slag met de relevante Bijbelse oplossingen. Aan het eind van elk gesprek krijg je één of meerdere opdrachten mee naar huis om mee aan de slag te gaan.

(Tussentijdse) evaluatie

Aan het eind van het vijfde gesprek evalueren we de vooruitgang en bespreken we hoe we verder gaan. Soms concluderen we dat er genoeg vooruitgang geboekt is om de begeleiding te beëindigen, soms beslissen we dat het nodig is om nog een tijdje door te gaan met de gesprekken en formuleren we nieuwe doelstellingen.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2019/01/logo_Sta_op_icons_rgb_395x95_whitespace_whited.png

Sta Op!-coaching
Jacob Ekelmansstraat 18
5313 AT Nieuwaal

T: 06 22 82 52 85
E: info@staopcoaching.nl
KvK: 73514284

© 2019-2022 | Sta op Coaching | Alle rechten voorbehouden

© 2019-2022 | Sta op Coaching | Alle rechten voorbehouden