Pagina wordt geladen...

 

“De grootste ontdekking aller tijden is dat iemand zijn toekomst kan veranderen door slechts zijn houding te veranderen.”

~ Oprah Winfrey

Coaching: samen werken aan jouw resultaat!

Wil jij vanaf nu echt goed voor jezelf gaan zorgen?

Je voelt je al langere tijd moe, hebt weinig energie, je voelt je vaak gespannen of je bent regelmatig terneergeslagen. Je wilt het zo graag iedereen naar de zin maken, maar vergeet voor jezelf te zorgen. Jouw gezondheid lijdt eronder. En je voelt je eigenlijk best ongelukkig. Is dit het nu? Je weet dat er iets moet veranderen, maar je weet niet zo goed hoe dit aan te pakken….

Stop met alleen maar leven voor anderen! Dat is niet vol te houden. Start met beter voor jezelf te zorgen. Pas dan kun jij er ook echt voor anderen zijn!

 • Heb jij al vaker zelf geprobeerd om bijvoorbeeld af te vallen of om je energieker te voelen, maar is dat niet gelukt?
 • Vraag jij je af hoe je eindelijk die kilo’s voor altijd kwijtraakt of hoe jij een gezonde leefstijl langer dan twee weken vol kan houden — zonder dat dit je al te veel moeite kost?
 • Of heb je misschien een gevoel van onmacht dat je jouw situatie niet kunt veranderen en wil je weer grip op je leven?

Dan ben je hier op de juiste plek: ik kan jou daarbij helpen!

In een 1-op-1-coachingstraject help ik jou stap voor stap om jouw persoonlijke doelen op gebied van vitaliteit en gezondheid nu wél echt te halen. Ik heb al veel mensen begeleid en help je daarom graag met mijn praktijkervaring.

Je kunt verschillende persoonlijke doelen hebben waar je aan wilt werken. Coaching doe ik vanuit een christelijke visie waarin geest, ziel en lichaam nauw met elkaar samenhangen (zgn. holistische benadering). Gezondheid en lekker in je vel zitten komt niet alleen vanuit gezonde voeding en sporten, maar heeft ook alles te maken met bijvoorbeeld een positief zelfbeeld, zingeving en een goede nachtrust.

Lees snel verder hoe ik je kan helpen!

Waarom coaching?

Een coach helpt mensen het beste uit zichzelf te halen. Een coach kan kennis overbrengen, maar nog belangrijker: jou een spiegel voorhouden. Jou inzichten geven waar je in je eentje niet op was gekomen. En tips geven hoe je de valkuilen voorkomt of bij tegenslag je opbeuren en motiveren. Jij houdt zelf de regie, maar je coach helpt jou je doelen te bereiken.

Je laten coachen is niet zomaar wat. Het vraagt wat van je. Maar het levert nog iets veel mooiers op: een gelukkigere en gezondere jij!

Een coach-traject begint altijd met het scherp krijgen van jouw doelen: wat wil je bereiken, waar loop je tegenaan, waar zou je aan willen werken. Daarna bekijken we hoe we stapje voor stapje richting jouw doel kunnen gaan bewegen. Voorbeelden van doelen staan hieronder.

Voor wie is coaching bedoeld?

Coaching is niet alleen voor ‘managers’ of ‘beroemde mensen’! Coaching is geschikt voor iedereen die belangrijke stappen wil zetten in zijn of haar leven. Als je weet dat extra ondersteuning en kennis je daarbij kunnen helpen. En dat een coach jou nét die extra boost kan geven om die stappen te gaan zetten én vol te houden. Samen delen van inzichten en tegenslagen overwinnen. Want samen sta je sterker dan alleen.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/07/two-women-sitting-on-chairs-beside-window-1181719-640x640.jpg

Jij bent belangrijk. Hoe beter je in je vel zit, hoe meer je aankan en hoe meer je kunt genieten.

Hoe ik jou kan helpen

Als coach kan ik jou op verschillende manieren helpen om positieve en blijvende resultaten te bereiken in je leven.

Dit zijn een aantal voorbeelden, maar als je iets zoekt wat hier niet bij staat, schroom dan niet om contact op te nemen!

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/09/coach_dienst.png
Coachingstraject

Je wilt bepaalde doelen bereiken, maar je weet niet waar je moet beginnen. Of als je wel weet wat je wilt, maar niet hóe. Ieder succes begint met een eerste stap. Ik wil jou graag stap-voor-stap begeleiden op jouw missie naar een meer ontspannen, fittere, gezondere en vooral gelukkigere jij.

Leefstijl- en voedingsanalyse (LVA)

In anderhalf uur tijd nemen we samen jouw leefstijl onder de loep. We bespreken welke doelen je graag op het gebied van vitaliteit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld afvallen, meer energie, meer rust in je lijf of je gewoon lekkerder in je vel voelen? Aan de hand hiervan geef ik je concrete adviezen (én kookrecepten!) waarmee je zelf aan de slag kunt.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/08/LVA-dienst.png
https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/09/online_dienst.png
Online coaching

Is een coachingstraject je een stap te ver voor jou, en wil je af en toe eens een gesprek om je gedachten te spiegelen? Of om wat tips en ervaringen uit te wisselen? Dat kan ook prima online. Ik heb goede ervaringen met verschillende manieren van online coachen. Heel effectief en met minder reistijd.

GLI CooL

Ik ben gecertificeerd om het Coaching op Leefstijl (CooL) programma te geven, één van de programma’s binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dit is een tweejarig programma, met aandacht voor voeding, bewegen, slapen, ontspanning en omgaan met stress. Het doel is een gezonde(re) leefstijl en gewichtsvermindering. Onder bepaalde voorwaarden wordt dit volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar.
Ik geef dit programma in de regio Bommelerwaard (klik hier).

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/09/dienst_cool.png

Integrale visie en benadering

Ik hanteer een integrale visie op leefstijl, vitaliteit en gezondheid, met aandacht voor:

 • Mentaal (IQ)
 • Sociaal-emotioneel (EQ)
 • Fysieke aspecten (FQ)
 • Zingeving/identiteit (SQ) en
 • Proactiviteit (eigen regie/zelfsturing)
Model voor integrale vitaliteit

Om jouw doelen blijvend te realiseren, besteden we in een traject aandacht aan al deze vijf dimensies. Er bestaat namelijk een sterke onderlinge samenhang tussen deze onderdelen. De oorzaken van fysieke klachten en problemen liggen vaak op een dieperliggend niveau. Tijdens de intake van een traject kijken we samen op welk gebied jij als eerste stappen wilt gaan zetten.

Om succesvol blijvende veranderingen in je leven te maken, moet je de kernoorzaken aanpakken. Nieuw effectief gedrag aanleren, hardnekkige oude gewoontes en patronen doorbreken en de behaalde resultaten borgen. Als je aan de slag gaat met een integraal (leefstijl)coach, hoef je dus geen vijf aparte trajecten te starten maar neem je alles in één keer mee. Dat is wel zo efficiënt en effectief.

Voorbeelden van persoonlijke doelen

 • Meer rust in je hoofd door betere dagstructuur, waardoor je meer energie over houdt voor je dag
 • Beter zelfbeeld, acceptatie van wie je bent en hoe je in het leven staat
 • Blijvend gewichtsverlies door een gezondere leefstijl
 • Verbeterde nachtrust door beter doorslapen, minder piekeren en gezonder slaapritme
 • Minder stress op je werk, rond je gezin en in je vrije tijd
 • Beter voor jezelf opkomen, voor de dingen die jij belangrijk vindt

De doelen maken we concreet zodat we ze ook kunnen meten. Bijvoorbeeld met gewichtsverlies: wat je ideale gewicht is, is voor iedereen verschillend.

Coachen is niet zomaar wat. Het vraagt wat van je. Misschien weet je niet waar je moet beginnen, maar je weet wel dát het anders moet.

Neem dan contact met mij op om te kijken hoe ik jou kan helpen. Contact opnemen is de eerste stap naar een positieve verandering in je leven!

Hoe we het beste kunnen starten...

Contact opnemen

Coaching moet persoonlijk zijn om effectief te zijn. Ik stel daarom voor dat we eerst even bellen om kennis te maken, je eventuele vragen te beantwoorden en om jouw wensen te bespreken. Als we allebei denken dat we een goede match kunnen zijn, dan nodig ik je uit voor een gratis eerste sessie van 30 minuten. Dat kan persoonlijk of via online videochat.

Intake

Tijdens de intake bespreken we jouw situatie en persoonlijke doelen, beantwoord ik aanvullende vragen die je hebt over coaching en kijken we samen of en hoe ik jou kan helpen. Aan het einde van deze sessie kunnen we beslissen of we goed bij elkaar passen en welk coachingstraject het beste bij jou past.

En als je besluit verder te gaan…

Als we besluiten om te gaan samenwerken, stellen we een traject op dat het meest geschikt is om je te ondersteunen bij het behalen van jouw doelen.

In mijn standaardopzet werk ik met een minimale inzet van vijf sessies van 60 minuten. Afhankelijk van de doelen waar je aan wilt werken en je resultaten, kunnen we afspreken om voor een langere periode samen te werken of om juist een langere, intensievere sessie af te spreken.

…dan starten we het traject

Waarom met mij deze ontdekkingstocht aangaan?

Ik ben christen. Ik coach dan ook vanuit een christelijke identiteit en de christelijke normen en waarden uit de Bijbel. Concreet betekent dit:

Samen

Samen

Samen kijken we wat voor jou werkt en bij jou past. Met als doel: blijvend resultaat op een manier die jij goed vol kunt houden en past in jouw leven.

Tov

Tov

Is Hebreeuws voor kostbaar. Jij bent kostbaar! Zorg goed voor jezelf, je bent het waard. Pas dan kun je ook goed voor anderen zorgen.

Acceptatie

Acceptatie

Ik coach op basis van gelijkwaardigheid en acceptatie: jij bent oké, ik ben oké. Ik loop een tijdje met je op, help je waar nodig, tot je weer alleen verder kunt.

Ontdekken

Ontdekken

Samen ontdekken we wie jij echt bent en wie jij mag zijn. Ik geef jou handvatten hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen zodat jij je energieker en vitaler gaat voelen.

Positief

Positief

Positieve woorden, aanmoediging en bemoediging. Ik wil jou dat duwtje in je rug geven zodat jij de moed hebt om te gaan staan voor wie jij bent: Sta op!

Mijn opleidingen en certificeringen

Om de kwaliteit van mijn diensten te kunnen waarborgen, ben ik ingeschreven en geaccrediteerd als leefstijlcoach.
Met de aanvullende opleiding aan het CPC heb ik ook verdiepende kennis van coaching vanuit Bijbels perspectief.

Coaching op Leefstijl (COOL)
Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland
Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg (KABIZ)
MARK - Academy voor leefstijl
Centrum voor Pastorale Counseling
https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2019/01/logo_Sta_op_icons_rgb_395x95_whitespace_whited.png

Sta Op!-coaching
Jacob Ekelmansstraat 18
5313 AT Nieuwaal

T: 06 22 82 52 85
E: info@staopcoaching.nl
KvK: 73514284

© 2019-2022 | Sta op Coaching | Alle rechten voorbehouden

© 2019-2022 | Sta op Coaching | Alle rechten voorbehouden