Pagina wordt geladen...

 

We weten meer over voeding en wellness dan ooit tevoren. Waarom nemen onze gezondheidsproblemen dan toe?

Met een gezonde leefstijl denk je al snel aan gezond eten, elke dag bewegen en voldoende ontspanning. Heel goed natuurlijk, want dat zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond leven. Maar wat is nou gezond eten? Waar heeft jouw lichaam nu behoefte aan?

Het is makkelijk om kant-en-klaar voedsel te kopen, of even snel wat te halen in de supermarkt. Maar veel voedsel is bewerkt en bevatten ongezonde stoffen als suikers, zoetstoffen (!), slechte vetten en E-nummers. Groente en fruit zijn gezond, maar er zitten tegenwoordig minder voedingsstoffen in dan vroeger. Daarnaast worden er ongezonde bestrijdingsmiddelen gebruikt bij het verbouwen.

Doordat we veel zitten en te weinig bewegen, lopen we al snel het risico op hart- en vaatziektes of suikerziekte (diabetes). Dat kan zelfs leiden tot ernstige gezondheidsklachten, of zelfs een hartaanval.

Maar je kunt je gezondheid eenvoudig versterken!

van alle mensen loopt grote risico’s op gezondheids-problemen door:

 • Onbalans tussen omega-6 en omega-3
 • Te laag omega-3 niveau
 • Onvoldoende polyfenolen in onze voeding
 • Tekort aan vitamine D3

Waarom omega-3 belangrijk is voor je gezondheid

Het menselijk lichaam heeft essentiële vetzuren nodig. Omega-3 en omega-6 zijn twee verschillende types vetzuren. Ons lichaam kan die niet zelf aanmaken, dus moeten ze via je voeding binnenkomen.

Essentiële vetzuren zijn onmisbaar bij vele lichaamsfuncties. Ze spelen bijvoorbeeld een grote rol bij de vorming van gezonde celmembranen, bij een goede cognitieve ontwikkeling en bij functioneren van ons brein en het zenuwstelsel. Ze zijn ook cruciaal bij de productie van hormonen en voor een goede werking van schildklier en bijnieren.

Essentiële vetzuren helpen ook bij het reguleren van onze bloeddruk en het functioneren van lever en immuunsysteem. Via ons voedsel krijgen we veel omega-6 binnen, onder andere via verkeerde vetten (transvetten) die in veel verpakte producten zitten. Maar ook uit producten als brood, margarine en producten waarin plantaardige oliën zijn verwerkt. Hoewel omega-6 nodig is voor je lichaam, kan een te grote inname van omega-6 wel ontstekingen bevorderen en de werking van insuline remmen.

Omega-3 krijgen we juist veel te weinig binnen via ons voedsel. Omega-3 zit onder andere in vette vis, avocado’s, noten en algen. In veel mindere mate in voedingsmiddelen als eieren en vlees. Je kunt je lichaam dus helpen door dagelijks goede omega-3 supplementen te gebruiken.

Het is van groot belang dat jouw lichaam een goede omega-3 / omega-6 balans heeft.

Omega-3 zit o.a. in vette vis en noten

Klachten door gebrek aan goede vetzuren

Door gebrek aan voldoende goede vetzuren, eiwitten en vitamines kun je last krijgen van allerlei gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, ontstekingen of regelmatig ziek zijn. Maar ook zelfs moeite met afvallen of juist allerlei vage klachten en kwaaltjes waar je eigenlijk niet van weet waar ze vandaan komen.

Herken jij dit? Test dan eens of jij een goede vetzurenbalans hebt én begin met het gebruik van een hoogwaardige dosis omega-3. Sinds enige tijd werk ik zelf samen met het merk Zinzino.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/04/pijl_2_blauw.png

De BalanceTest is een zelftest. De test meet 11 verschillende vetzuren in het bloed en geeft inzicht in de omega 6:3-verhouding. De test kun je eenvoudig thuis uitvoeren en opsturen naar Vitas Analytical Services, een gerenommeerd, onafhankelijk Noors laboratorium. De uitkomsten zijn alleen voor jou zichtbaar.

(Bekijk hier de instructievideo)

Als je bij je eerste BalanceTest een omega 6:3-verhouding hebt van 3:1 of beter, krijg je je geld terug! *

* Deze aanbieding is alleen geldig als je voor een maandelijks abonnement met testen kiest.

Nog niet overtuigd van de voordelen van omega-3?

Lees dan nog even verder...

Omega-3 - EPA en DHA

De samenhang van omega-3, EPA en DHA

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn belangrijk voor een goede gezondheid. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

ALA is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken en je dit vetzuur via de voeding binnen moet krijgen. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het een beetje in vlees en groene bladgroente.

EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren. Vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Witte (magere) vis bevat ook visvetzuren, maar minder dan de vette vissoorten. Vissen kunnen EPA en DHA niet zelf maken, maar halen die weer uit algen. Tegenwoordig kan EPA en DHA ook direct uit algen gehaald worden. Eieren en sommige vleessoorten leveren beperkt EPA en DHA.

Het lichaam maakt zelf EPA en DHA aan uit ALA. Dit levert slechts een kleine hoeveelheid EPA en DHA op. Je hebt dus baat bij aanvullende, directe EPA- en DHA-doseringen.

EPA heeft een bewezen gunstige invloed op hormoonschommelingen, zoals tijdens menstruatie, zwangerschap en de overgang. EPA dient namelijk als bestandsdeel voor een aantal stoffen die van invloed zijn op de productie van verschillende hormonen en enzymen. DHA is vooral van belang voor een goede werking van de celmembranen. En beide werken effectief tegen ontstekingen in je lichaam.

Heb je niet voldoende omega-3 vetzuren in je lichaam, dan zijn je celmembranen minder soepel en doorlaatbaar. Dit zorgt ervoor dat je cellen niet goed in staat zijn om voedingstoffen uit je voeding te halen en afvalstoffen uit te scheiden.

Deze 18 gezondheidsclaims zijn goedgekeurd door EFSA*

* De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid.
DHA bevordert het behoud van een normale hersenfunctie *

* Bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

EPA en DHA dragen bij aan een normale hartfunctie **

** Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

Vitamine D draagt bij aan het behoud van een normale functie van het immuunsysteem
DHA (>250 mg) draagt bij aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
Vitamine D draagt bij aan het behoud van normale tanden.
Vitamine D draagt bij aan het behoud van een normale spierfunctie.
Vitamine D draagt bij aan het behoud van een normale botstructuur.
Olijfolie (>20 g) polyfenolen dragen bij aan de bescherming van bloedlipiden tegen oxidatieve stress.
DHA en EPA (>3 g) dragen bij aan het behoud van een normale bloeddruk.
Vitamine D speelt een rol in het proces van celdeling.
DHA en EPA dragen bij aan het behoud van normale bloedtriglyceridenniveaus.
Vervangen van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding verlaagt / vermindert het bloedcholesterol.
Vitamine E helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress.
Vitamine D draagt bij aan de normale absorptie / gebruik van calcium en fosfor.
Vitamine D draagt bij aan een normaal calciumgehalte in het bloed.
Inname van DHA (>450 mg) door moeders draagt bij aan de ontwikkeling van de normale hersenen van de foetus en van zuigelingen.
Inname van DHA (>100 mg) draagt bij aan de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden.
Inname van DHA (>450 mg) door moeders draagt bij aan de normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en van zuigelingen.
Omega-3 kent veel gezondheidsvoordelen!

Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn van groot belang.

Er bestaan tal van factoren die de risico’s op bepaalde ziekten kunnen vergroten.

Veranderingen in je leef- en voedingspatroon kunnen de kansen op deze ziektes verkleinen.

Omega-3 olie van Zinzino

Waarom Zinzino?

Door de verkeerde verhouding tussen omega-3 en omega-6 in ons eten kom je omega-3 tekort. Het meest effectieve om dagelijks meer omega-3 binnen te krijgen, is visolie te nemen. Helaas is de meeste vis tegenwoordig zwaar vergiftigd, waardoor de meeste visolie niet zo gezond meer is, maar eerder schadelijk voor je gezondheid. Zorg dus voor een goede omega-3 visolie, anders vervuil je alsnog je lichaam. De visolie van Zinzino ondergaat een raffinageproces om alle schadelijke stoffen te elimineren.

Een hoge dosis omega-3 in een product wil niet zeggen dat je lichaam ook alles daadwerkelijk opneemt. Zinzino voegt daarom polyfenolen toe. Dit zijn anti-oxidanten uit plantaardig voedsel, die zorgen ervoor dat de olie beter en effectiever opgenomen wordt in je lichaam. Medische experts zijn ook van mening dat polyfenolen tal van voordelen hebben voor de gezondheid, zoals het reduceren van risicofactoren voor hart- en vaatziekten en bescherming van lichaamscellen.

BalanceOil is verkrijgbaar op oliebasis in verschillende smaken maar is ook verkrijgbaar op waterbasis (BalanceOil AquaX) en als vegan-versie (BalanceOil Vegan).

Los product of abonnement?

Alle producten van Zinzino kun je los bestellen en los van elkaar gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld al andere supplementen, dan kun je beter alleen die producten bestellen die je nog mist. Of misschien wil je eerst proberen of het überhaupt wat voor je is. Of welke smaak je het beste bevalt.

Als je langere tijd omega-3-olie of ander product gaat gebruiken, is een abonnement verreweg het voordeligst. Zo’n abonnement loopt zes maanden en kan daarna verlengd worden. Uit onderzoeken is gebleken dat als je start met omega-3 olie, na ongeveer 4-6 maanden je omega-3/omega-6 verhouding flink is verbeterd. Daarom is er een startpakket beschikbaar. Dit bestaat uit twee tests (één bij aanvang, de tweede na vier maanden), en voor zes maanden olie. Zo zie je gelijk de vooruitgang in je gezondheid!

Als je een product los wilt bestellen, neem dan even contact met mij op, wellicht heb ik het op voorraad. Dan heb je het product nóg sneller in huis. Je kunt natuurlijk ook altijd in de webshop van Zinzino bestellen.

Zinzino Health protocol

Zinzino heeft in het assortiment niet alleen omega-3 olie, maar heeft ook ondersteunende producten ontwikkeld zoals Zinobiotic en Xtend. Samen met de BalanceOil vormen deze producten het Zinzino Gezondheidsprotocol. Beginnend met de unieke BalanceTest, brengt het 3-stappen Zinzino Gezondheidsprotocol evenwicht, herstel en versterking van het lichaam, waardoor de kansen op een gezonder en gelukkiger leven worden vergroot.

Stap 1: Evenwicht

Bevat een hoge concentratie omega-3 (EPA + DHA), olijfpolyfenolen en vitamine D3. De directe opname van de goede stoffen zorgen voor versoepeling van de celwanden, waardoor werkzame stoffen beter doordringen in de cellen.

Stap 2: Herstel

ZinoBiotic is een complexe mix van vijf natuurlijke voedingsvezels. ZinoBiotic helpt pieken in de bloedsuikerspiegel na de maaltijd verminderen en goede cholesterolgehaltes te behouden. De vezels bevorderen vele gezonde darmfuncties, zoals een regelmatige stoelgang, een voldaan gevoel en een minder opgeblazen gevoel.

Stap 3: Versterken

Xtend is een geavanceerd immuun- en voedingssupplement. Gemaakt ter ondersteuning van ons eigen immuunsysteem, bevat het 23 essentiële vitaminen en mineralen, micro- en fytonutriënten en gezuiverde 1-3, 1-6 bèta-glucanen.

Uit persoonlijke ervaring weet ik wat een gezonde leefstijl doet voor jouw lichaam en wat omega-3-supplementen hierin kunnen betekenen. Daarom ben ik onafhankelijk Zinzino-partner geworden. In mijn praktijk beveel ik Zinzino aan.

Waarom nu juist dit merk? Er zijn inderdaad ook andere merken op de markt. De omega-3 producten van Zinzino hebben een hoge dosering van EPA en DHA, bevatten geen kunstmatige stoffen en is naast omega-3 ook rijk aan polyfenolen én vitamine D3. Zo krijg je in met één product drie belangrijke bestanddelen binnen en deze combinatie is vrij uniek! Zinzino heeft, naast losse producten, ook voordelige abonnementen en is daarmee een voordelige oplossing.

Ik kan je adviseren wat voor jouw situatie het beste is. Neem daarvoor contact met mij op. Je kunt de producten ook direct zelf bestellen in de Zinzino-winkel.

Vergelijk omega-3 producten (mei 2020)
Ik heb heel veel merken naast elkaar gezet. Zodat je jezelf kunt overtuigen waarom Zinzino een goede keuze voor jou is!
(peildatum mei 2020)
https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/04/pijl_2_blauw.png

Meer weten, advies nodig of test bestellen?

Vul onderstaand contactformulier in als je vragen hebt over omega-3 of over de producten van Zinzino. Ik wil graag met je meedenken of het voor jou iets kan betekenen. Misschien wil je het eerst eens uitproberen of wil je alleen een los product of een BalanceTest bestellen. Alle vragen worden vertrouwelijk behandeld.

  https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/05/Zinzino_ijsberg2.jpg

  ZIT JE IN DE
  GEVARENZONE?

  LEER HOE JE JEZELF KUNT
  BESCHERMEN DOOR
  IN BALANS TE KOMEN
  Verhouding

  3 : 1

  WAAR JE WILT STAAN
  Onderzoek toont aan dat 3:1 de ideale verhouding is tussen de essentiële vetzuren omega-6 en omega-3.

  Verhouding

  7 : 1

  MENSEN DIE EEN OMEGA 3-SUPPLEMENT NEMEN
  Verrassend genoeg blijken zelfs mensen die al een omega-3 supplement nemen, een gemiddelde vetzuurbalans te hebben van 7:1.

  Verhouding

  15 : 1

  WAAR JE WAARSCHIJNLIJK STAAT
  Mensen die geen omega-3 supplement nemen, zijn uit balans en hebben een verhouding van 15:1.

  Slechts 5% van de mensen in Europa heeft een verhouding van 3:1

  Degenen die al een omega-3-supplement gebruiken, hebben een gemiddelde balans van 7:1

  75% van de mensen gebruikt geen omega-3-supplement en heeft een gemiddelde verhouding van 15:1

  >> Doe de test en krijg inzicht in je vetzuren-profiel! <<

  Behoor jij tot de 5% van de mensen met de juiste omega-3/omega-6 balans, dan ontvang jij je geld terug!

  Andere producten van Zinzino

  Stimuleer je immuun systeem

  Zinzino Xtend - stimuleer je immuunsysteem

  Xtend

  • Geniet van meer energie *
  • Verbeter bot- en gewrichtsfuncties **
  • Stimuleer je immuunsysteem ***
  Zinzino Viva - voor het verlagen van stress en het bevorderen van een goede slaap

  Viva

  • SLAPEN – Draagt bij tot verlichting van mentale vermoeidheid, bevordert een goede slaap *
  • RELAX – Helpt bij het verlichten van gewone stress *
  • HAPPY – Bevordert een positieve stemming *

  * Biotine draagt bij aan een normale energie producerende stofwisseling.
  ** Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor een normale functie van de botten.
  *** Vitamine D draagt bij tot een normale functie van het immuunsysteem.

  * Folaat draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid.
  * Pantotheenzuur draagt bij aan normale mentale prestaties.

  * Niacine draagt bij aan het normaal psychisch functioneren.
  * Jodium draagt bij aan normale cognitieve functies.