Pagina wordt geladen...

 

Tip 2: eet minder koolhydraten!

28 augustus 2020

Al even geleden gaf ik de eerste tip om gezonder te leven: verminder je inname van geraffineerde suiker. Omdat gezond leven zo ontzettend belangrijk is voor je immuunsysteem, lees je de komende week nog drie belangrijke tips. Zo kun je zelf preventief aan de slag met je gezondheid!

Tip 2: eet minder koolhydraten!

Wij eten relatief veel koolhydraten. En ja, die heb je ook nodig, maar niet in de hoeveelheden die wij eten. Snelle koolhydraten zorgen er zelfs voor dat jij sneller trek krijgt. Ze hebben hetzelfde effect als suiker op je lichaam heeft. Snelle koolhydraten zijn wit meel producten zoals wit brood, witte pasta en witte rijst. Als je koolhydraten eet, kies dan voor volle graanproducten. Liever spelt dan volkoren. Of nog beter, glutenarm of glutenvrij (haver, boekweit, quinoa, amandelmeel, kokosmeel).

Trouwens, ook in aardappels zitten relatief veel koolhydraten waardoor deze zorgen voor een sterke stijging van je bloedsuikerspiegel. Dus iets minder aardappels eten, is ook aan te raden. Overigens is een afgekoelde gekookte aardappel iets gezonder dan een warme: de suikers zijn dan moeilijker opneembaar omdat ze zijn omgezet in zogenaamd resistent zetmeel.