Pagina wordt geladen...

 

Mijn zoektocht naar wat bij mij paste

6 augustus 2019

Hoe ben ik gekomen waar ik nu ben? Ook mij heeft het jaren gekost om te ontdekken wat bij mij paste. En het ontdekken is één, er wat meedoen is een tweede. Daarom mijn verhaal. Ik hoop dat het ook jou inspireert om op zoek te gaan naar wat bij jou past. Maar ook dat het je bemoedigt. Want als het mij is gelukt om te vinden wat bij mij past, dan moet het jou ook lukken.

Nee zeggen

Mijn eerste stap was om tegen sommige dingen ‘nee’ te zeggen. Ik deed bijvoorbeeld heel wat taken voor de kerk. Die kostte mij zoveel tijd waardoor ik niet toe kwam aan andere dingen die ik ook belangrijk vond. Ik heb toen heel kritische gekeken naar welke taken ik echt leuk vond en welke eigenlijk helemaal niet. Vervolgens ben ik gestopt met die taken die mij heel veel energie kostte en waarvan ik zelf eigenlijk ook wel wist dat die niet echt bij mijn gaven en talenten aansloten.

>> Dus denk is bij jezelf na. Wat doe je nu allemaal? Waar heb je plezier in en waar zie je ontzettend tegenop iedere keer? Misschien zijn dat taken die je neer mag leggen. Ga er biddend mee aan de slag.

Wat vind jij leuk in je huidige baan?

Ondertussen heb ik ook totaal andere keuzes qua werk genomen. Ik had bijvoorbeeld heel erg veel interesse in duurzaam leven en schrijven. In mijn baan destijds hield ik mij daar gelukkig ook mee bezig. Maar niet zoveel als ik zelf wilde. Ik ben mij toen in mijn vrije tijd steeds verder gaan verdiepen in met name duurzaam leven. Leven op zo’n manier dat het geen schade toe brengt aan mezelf, anderen en de natuur.

>> Kijk eens naar jouw huidige baan. Wat vind je daarin leuk? Wat geeft je energie en wil je meer doen?

Start met het verzamelen van kennis

Door mij te verdiepen in duurzaam leven, stuitte ik ook steeds meer op gezond leven. Dat vond ik machtig interessant. Ik ben allerlei websites en Facebookpagina’s gaan volgen rondom gezond leven en ben stap voor stap mijn leefstijl gaan aanpassen. Dat had zoveel effect, dat bij mij steeds meer het verlangen kwam om anderen hier ook mee te helpen. En toen kwam ‘toevallig’ de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach voorbij. Ik vond het een lastige beslissing, de opleiding was niet goedkoop. Maar ik heb de knoop doorgehakt en ben ervoor gegaan. En wat heeft mij dat veel gebracht!

>>Hoe kan jij je meer verdiepen in datgene wat je echt leuk vindt? Misschien kun je een abonnement nemen op een toepasselijk blad en websites en Facebookpagina’s volgen? Start met het verzamelen van kennis. Dat zorgt ervoor dat het plaatje in je hoofd steeds duidelijker wordt.

Ga aan de slag met je sluimerende verlangen

Ook kwam het verlangen om pastoraalwerk te gaan doen, iets wat ik al zeker tien jaar wilde, steeds sterker naar voren. Maar ik durfde het telkens niet aan, want wie was ik om anderen te helpen? Oh ja, ik heb wel een cursus hier en daar gedaan, maar nog voelde ik mij steeds niet genoeg toegerust. De opleiding tot coach was voor mij een zetje in de rug om wel genoeg vertrouwen te krijgen en wel verder te gaan met dit verlangen. Toen ben ik ook de opleiding tot pastoraalwerken bij het CPC gaan doen. En wat is dat een krachtige combinatie. Christelijke leefstijlcoaching waarbij er oog is voor geest, ziel en lichaam. Alles heeft immers met elkaar te maken. Voor mij vielen ineens alle puzzelstukjes die ik in de loop der jaren had verzameld op hun plek.

>> Welk verlangen sluimert al heel lang bij jou, maar heb je nog steeds niet in actie omgezet? Welke trainingen of opleidingen kun je gaan volgen om dat te gaan doen wat je al heel lang ten diepste wil?

Neem een stap in geloof

Ondertussen heb ik een halfjaar mijn eigen praktijk als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Wat was dat een stap in geloof voor mij. Ik als ondernemer? Ik als trainer voor een groep? Als je mij dit een paar jaar geleden had voorgesteld, dan had ik je voor gek verklaard…. Maar zo blijkt maar weer dat Gods wegen ondoorgrondelijk zijn.

Ja, het is hard werken. En nee, het komt mij echt niet allemaal aanwaaien en ik verdien geen bakken met geld. Ook is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Nee, mijn zoektocht is nog niet afgelopen. Ik ben nog steeds zoekende hoe ik het een en ander verder wil vormgeven. Maar ik ervaar wel rust, vrede en ontspanning omdat ik ervan overtuigd ben dat dit de weg is die God met mij wil gaan. Hij heeft op de juiste momenten deuren geopend en gesloten. Daarom vertrouw ik erop dat Hij mij ook in de toekomst verder zal leiden.

> >Daarom mijn laatste vraag aan jou. Welke stap in geloof kun jij nu zetten om aan de slag te gaan met de gaven en talenten die God jou gegeven heeft?