Pagina wordt geladen...

 

Gezondheidsmaand

Tijdens de gezondheidsmaand van 12 september t/m 9 oktober organiseert Sta op!-coaching samen met andere organisaties diverse interessante (gratis) activiteiten over gezonde leefstijl voor jong en oud.

Gezonde voeding, gezond bewegen en mentale gezondheid

In de Bommelerwaard organiseren gemeente Maasdriel en gemeente Zaltbommel samen met GGD Gelderland-Zuid de gezondheidsmaand. In deze maand laten we zien hoe de inwoners van onze gemeentes op een leuke en eenvoudige manier gezonder kunnen leven. Er zijn educatieve, gezellige en sportieve activiteiten voor jong en oud die gericht zijn op gezonde voeding, gezond bewegen en mentale gezondheid.

Via de website van de gemeente Zaltbommel en gemeente Maasdriel vind je een overzicht van het volledige programma. Hieronder vind je de activiteiten terug die Sta op!-Coaching organiseert.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2022/08/beeldmerk-gezondheidsmaand.jpg
https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2022/08/boekstartuurtje-sept-people-2596979_1280x853.jpg

Special: 'BoekStart-uurtje met proeverijtje'

Voor wie: kinderen van 4 mnd tot 2,5 jaar
Wanneer: di. 20 september en woe. 21 september
Hoe laat: 10.00 uur
Waar: Bibliotheek Zaltbommel (20 sept.) / Bibliotheek Ammerzoden (21 sept.)

Iedere maand is er in de bibliotheek een BoekStart-uurtje. Tijdens de gezondheidsmaand staat het thema ‘Gezond eten’ centraal.

De Boekstart-coach beantwoordt graag je vragen rondom lezen en het leren van taal. En samen lezen we een leuk boekje over gezond eten. Naast voorlezen, kun je dit keer ook gezonde hapjes proeven die geschikt zijn voor jouw baby en/of dreumes.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over het BoekStart-uurtje op 20 september in Zaltbommel.
Meer informatie over het BoekStart-uurtje op 21 september in Ammerzoden

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2022/08/Sta-Op-Coaching-Martine-door-Sabine-Nobbe-Fotografie-46_1280x853.jpg

Workshop: 'Minder suiker, gezonder leven'

Voor wie: iedereen
Wanneer: maandag 3 oktober 2022
Hoe laat: 19:30 – 21:00 uur
Waar: Bibliotheek Zaltbommel, Courtine 2a, 5301 DH Zaltbommel

Wist jij dat we per dag als volwassenen maar liefst 35 suikerklontjes per persoon eten? Op jaarbasis komt dat al snel neer op ruim 50 kilo. Kinderen eten er nog meer: die werken met gemak 45 suikerklontjes per dag naar binnen. Bizar veel dus!

Maar suiker is niet goed voor je gezondheid. Wil jij weten hoe jij je leefstijl weer een stukje gezonder kan maken? Kom naar de workshop ‘Minder suiker, gezonder leven!’ Je leert onder andere waar je op kunt letten als je een etiket leest. Neem jouw favoriete producten of producten die je veel eet mee en ontdek hoe gezond ze zijn.

https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2022/08/shutterstock_148911329_1280.jpg

Workshop: 'Wat is een gezonde leefstijl'

Voor wie: iedereen
Wanneer: dinsdag 20 september 2022
Hoe laat: 19:30 – 21:00 uur
Waar: De Leyenstein, Bernhardstraat 2​​, 5331 TA Kerkdriel

Voel jij je regelmatig moe? Kom je energie tekort om alles te doen wat je  graag wilt doen? Wil je toewerken naar  een gezond gewicht? Heb je last van  allerlei vage klachten? Of wil je gewoon gezonder leven, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Kom dan naar de workshop ‘Wat is een gezonde leefstijl’. Tijdens deze workshop staan we stil bij voeding, slaap, ontspanning en beweging. Na deze workshop weet jij wat jij kunt doen om je gezond, fit en energiek te voelen. Je gaat naar huis met concrete acties, op weg naar een fitte en energieke jij!

Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Je ontvangt dan automatisch informatie als er iets verandert.

    Houd mij op de hoogte van nieuwe workshops

    Heb je vragen over de activiteiten?

    Als je vragen hebt over een van de activiteiten van de gezondheidsmaand, kun je me altijd even een berichtje sturen, of bellen.

    https://www.staopcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/07/pijl_2_blauw_strak.png