Pagina wordt geladen...

 

Gezondheidsmaand 2022

11 september 2022

Tijdens de gezondheidsmaand van 12 september t/m 9 oktober organiseert Sta op!-coaching samen met andere organisaties diverse interessante (gratis) activiteiten over gezonde leefstijl voor jong en oud.

In de Bommelerwaard organiseren gemeente Maasdriel en gemeente Zaltbommel samen met GGD Gelderland-Zuid de gezondheidsmaand. In deze maand laten we zien hoe de inwoners van onze gemeentes op een leuke en eenvoudige manier gezonder kunnen leven. Er zijn educatieve, gezellige en sportieve activiteiten voor jong en oud die gericht zijn op gezonde voeding, gezond bewegen en mentale gezondheid.

De gezellige en gezonde opening van de gezondheidsmaand is op twee momenten op twee locaties (in gemeente Zaltbommel en in gemeente Maasdriel), zie voor meer informatie deze poster:

  • Woensdag 14 september 14:30 – 17:00: Bibliotheek Zaltbommel, Courtine 2
  • Vrijdag 16 september 14:30 – 17:00: Bibliotheek Kerkdriel, Kerkstraat 43a

Sta op!-coaching werkt mee aan het BoekStart-uurtje bij de Bibliotheek van zowel Zaltbommel (20 september) als Ammerzoden (21 september). Het BoekStart-uurtje is voor ouders (opa en oma’s zijn ook welkom) en hun baby’s en dreumesen vanaf ca. 4 maanden tot 2,5 jaar. Er wordt een leuk boekje voorgelezen over gezond eten. En wij zorgen voor wat lekkere, gezonde hapjes (de recepten krijg je erbij).

Daarnaast geeft Sta op!-coaching 20 september in de avond een workshop over ‘Wat is een gezonde leefstijl?’ in de Leyenstein in Kerkdriel. Tijdens deze workshop staan we stil bij voeding, slaap, ontspanning en beweging. Op 3 oktober in de avond geven we in de Bibliotheek in Zaltbommel de workshop ‘Minder suiker, gezonder leven’. Tijdens deze workshop gaan we onder andere etiketten lezen. Ook gaan we tijdens deze workshop wat dieper in op waarom suiker nu zo ongezond is.

Meer weten over deze activiteiten? Ga naar https://www.staopcoaching.nl/gezondheidsmaand/.