Pagina wordt geladen...

 

CooL of niet en een tip om blijvend gewicht te verliezen

19 april 2019

Afgelopen periode ben ik erg ‘CooL’ bezig geweest. In samenwerking met de zorggroep Beter in Bommelerwaard ben ik namelijk twee CooL-groepen gestart en ga ik ook met een derde groep starten.

‘CooL?’

‘CooL?’, denk je nu wellicht. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Een gecombineerde leefstijlinterventie die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Want door te werken aan een gezondere leefstijl is het mogelijk om je gezondheid te verbeteren. Dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom help ik als leefstijlcoach de deelnemers aan CooL stap voor stap op weg naar een gezondere leefstijl.

Verbeteren van dagelijkse gewoonten

CooL is een programma waarin we twee jaar lang werken aan persoonlijke doelen met groepslessen en persoonlijke gesprekken. We werken aan het verbeteren van dagelijkse gewoonten die invloed hebben op gewicht en gezondheid. Denk hierbij aan voeding en beweging. Maar ook aan slaap, stress, ontspanning en hoe je omgaat met emoties.

Razend enthousiast

Inmiddels begeleid ik 25 super leuke, gemotiveerde mannen en vrouwen. Doelen die voorbij komen: afvallen, meer ontspannen, bloedsuikergehalte omlaag, minder medicijnen slikken, meer energie. Heerlijk divers en dus ook een mooie uitdaging voor mij als leefstijlcoach. Inmiddels heb ik vier lessen gegeven. Over gedragsverandering en over voeding. En ik vind het echt
leuk om te doen. Je hoort het al, ik ben razend enthousiast.

Vergoeding vanuit basisverzekering

Overigens wordt dit programma alleen vergoed door de verzekering als je een BMI hoger dan 25 hebt met verhoogde kans op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 of als je een BMI hoger dan 30 hebt. Al ben ik wel van plan om een soortgelijk programma ook aan te bieden aan mensen die buiten deze voorwaarden vallen, maar wel graag werk willen maken van hun gezondheid en toe willen werken naar een gezonde leefstijl.

Steuntje in de rug

Denk je nu ‘dit programma is precies het steuntje in de rug dat ik nodig heb om gezonder te gaan leven’? Neem voor meer informatie een kijkje op www.cool-bommelerwaard.nl of vraag het na bij je huisarts. Val je buiten de eisen van de zorgverzekeraar, maar lijkt jou het wel wat om dit programma toch te volgen? Neem contact met mij op.

Tip om af te vallen en blijvend gewicht te verliezen

Voordat ik afsluit, een belangrijke tip voor als je wilt afvallen en blijvend gewicht wilt verliezen. Je onderliggende motivatie is je sterkste drijfveer. Vraag je af wat weer mogelijk wordt als jij gewicht verliest en je fitter en energieker voelt? Wat kun je dan weer wat je nu misschien niet meer kunt? Schrijf dat voor jezelf op. Dat is jouw motivatie om het vol te houden als het moeilijk wordt.

Deel jouw doelstelling op in kleine stapjes, accepteer dat je af en toe terugvalt, dat hoort erbij. Het is namelijk bijna onmogelijk om van de ene op de andere dag je leefstijl rigoureus te veranderen. Bedenk dat heel veel kleine stapjes samen uiteindelijk een hele grote stap zijn!

 

Fotografie: Sabine Nobbe fotografie